Klikk – skyleverandøren for bedrifter

Back to: Blog

Want to give Klikk a go? Request a trial server

I samarbeid med Green Mountain tar Sandnesbedriften KLIKK.com opp kampen mot de internasjonale “Big Tech”-selskapene. Med seg i kofferten har de en helt egenutviklet plattform for infrastruktur for skytjenester.

De to viktigste faktorene ved valg av skyleverandør

For å tilrettelegge for innovasjon trenger vi en trygg, sikker, europeisk og miljøvennlig leverandør av datakraft til lavest mulig kost, og derfor samarbeider KLIKK.com med det Smedvig-eide selskapet Green Mountain; en verdensledende datasenteraktør innen bruk av 100 % fornybar, bærekraftig energi og kjøling.

Det å flytte inn i skyen blir ofte oppfattet som kostnadseffektivt, skalerbart og med en forutsigbar kostnad. Tilbakemeldinger fra europeiske kunder bekrefter imidlertid at virkeligheten oppleves annerledes:

  • Prisforutsigbarheten viser seg i liten grad på grunn av skyleverandørenes komplekse prispolitikk.
  • Det stilles spørsmålstegn til reell sikkerhet på grunn av skyleverandørenes opphavsland.

KLIKKs løsning er en prismodell hvor kundene betaler for det de faktisk bruker uten at dette går på bekostning av sikkerhet.

Sikkerhetsspørsmålet besvares med en infrastruktur og styringssystem som er spesialutviklet i Norge. Det finnes ingen bakdører. Med en ren norsk eierstruktur og servere stående i Green Mountains norske fjellhaller, er data totalt beskyttet av både KLIKKs software, de norske fjell og norsk lovgivning.

Sammen vil KLIKK.com og Green Mountain tilby konkurransedyktige priser, men med en unik infrastruktur og et grønt sertifikat som utstedes til sluttkundene som en bekreftelse på bærekraften i tjenesten.

CEO i Green Mountain, Tor Kristian Gyland, sier «KLIKK.com er en ny spennende aktør, og vi har stor tro på at det er plass til en ny utfordrer til de etablerte skyleverandørene. Løsningene til KLIKK.com er innovative og vi tror de vil lykkes bra i dette markedet. Vi synes det er flott at de har valgt Green Mountain som samarbeidspartner på datasentertjenesten.»

CEO i KLIKK.com, Bjørn Knudsen forventer at samarbeidet vil styrke KLIKK.com både nasjonalt og internasjonalt, i markedsposisjon og verdien av produktet.

– «Vi vil få et produkt hvor vi kan gi ut et ‘green certificate’ til de kundene som velger Green Mountain, og får en sterk samarbeidspartner i vår satsing mot Europa og det tyske markedet spesielt. At en aktør som Green Mountain ser mulighetene og synergiene i et samarbeid med oss, ser jeg på som en bekreftelse på både god timing og et spennende produkt. Dette skal bli et europeisk eventyr.»

Configure your server

Pick a predefined setup or create a custom vps

CPU
CORES
RAM
GB
NVM SSD
GB
Monthly cost (ex. tax)
You might also like

See all posts